BLOG
Yayın Tarihi : 14.02.2023 11:01 | Güncellenme Tarihi : 14.02.2023 16:12 | Polatlar Otomotiv Blog
Araçlarda Sağ ve Sol Kavramı

Araçlarda sağ ve sol taraf nasıl belirlenir ?

Müşterilerimizin bize en çok yönelttiği sorulardan biri de araçların sağ ve sol taraflarının nasıl belirlendiğidir.

Araçların sağ ve sol tarafı araç içi baz alındığındaki duruşuna göre belirlenmektedir. Aynı şekilde yedek parçalar üretilirken bu bakış açısına göre sağ ve sol tanımlaması yapılmaktadır. Araç direksiyonuna oturduğunuzu varsayarsak sağ tarafınız aracın sağ kısmını, sol tarafınız ise aracın sol kısmını temsil etmektedir. 

Kısaca belirtmek gerekirse, şoför tarafı aracın sol tarafını, yolcu tarafı ise aracın sağ tarafını ifade etmektedir 

Yedek parça alırken sağ ve sol taraflar yolcu tarafı veya şoför tarafı olarak daha basit bir şekilde tanımlanmaktadır. Aracınıza ait far çerçevesi, sinyal lambası, ayna kolu, kapı kolu vb. ürünleri alırken sağ ve sol tarafı ayırt etmekte zorlanıyorsanız yolcu veya şoför tarafı olarak da belirtebilirsiniz. 

Web sitesi veya sanal pazarlar üzerinden sattığımız pek çok üründe sağ ve sol kavramının yanlış anlaşılması sebebiyle siparişlerin yanlış oluşturulduğuna çok kez şahit olduk. Bu yanlışın önüne geçebilmek adına ürün açıklamalarına gerekli detayları ekledik, sizlerde aracınız için doğru ürünü satın almak istiyorsanız lütfen açıklmaları dikkatlice okuyun veya bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçin.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et